altervino

Λευκοί Οίνοι

Αποτελέσματα 13 - 20 από 20

Petali Λευκό, Διαμαντάκης

2021
Ασύρτικο
Ελλάδα

Πετάλι Ασύρτικο 2020 Η ποικιλία Ασύρτικο είναι μια από τις πιο διαδεδομένες λευκές ποικιλίες σταφυλιού στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη ποικιλία προέρχεται από το νησί των Κυκλάδων, τη Σαντορίνη. Τα τελευταία 25 χρόνια, το Ασύρτικο έχει κατακτήσει και τον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο και πλέον καλλιεργείται τόσο στο Βορρά όσο και στο Νότο όπως είναι η Κρήτη. Το Ασύρτικο είναι μια ποικιλία η οποία μπορεί να καλλιεργηθεί σε συνθήκες αρκετά ξηρές γεγονός που κάνει το νησί της Κρήτης τον ιδανικό τόπο καλλιέργειας.

9,92 €
8,93 €

altervinoδιαθέσιμο

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Pinot Grigio, Botter

2021
Pinot Grigio
Ιταλία

ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ Ποικιλίες: Pinot Grigio Τα σταφύλια μεταφέροντα στο πιεστήριο και στη συνέχεια το γλεύκος ζυμώνει για 15 με 20 ημέρες σε σταθερή θερμοκρασία 15 έως 17°C σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Στη συνέχεια το κρασί παραμένει στις δεξαμενές στους 18 με 20 °C μέχρι να εμφιαλωθεί. Έχει διαυγές χρώμα, στη μύτη διακρίνουμε νότες μήλου με έντονη φρεσκάδα. Στον ουρανίσκο είναι φρέσκο δροσερό με τυπική γεύση ορυκτών. Σερβίρεται στους 10-12 ° C Ιδανικό ως απεριτίφ και με συνοδεία θαλασσινών

10,17 €
9,15 €

altervinoδιαθέσιμο

ΠΟΣΟΤΗΤΑ
34,47 €
31,00 €

altervinoδιαθέσιμο

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Ασύρτικο Wild Ferment, Γαία Οινοποιητική

2021, 2022
Ασύρτικο
Ελλάδα

Το προσεκτικά διαλεγμένο, για την ωριμότητα και ποιότητά του Ασύρτικο, προέρχεται αποκλειστικά από τον ορεινό αμπελώνα του Πύργου, γεγονός που το κάνει αρωματικότερο από το Ασύρτικο του υπόλοιπου νησιού. Το Ασύρτικο αυτό αφού περάσει από μία δωδεκάωρη φάση προζυμωτικής εκχύλισης στους 10οC περίπου, απολασπώνεται και οδηγείται σε μικρές ψυχόμενες ΙΝΟΧ δεξαμενές των 1.000lt και σε καινούργια βαρέλια γαλλικής και αμερικανικής δρυός καθώς και γαλλικής ακακίας των 225lt. Η αλκοολική ζύμωση ξεκινάει και εξελίσσεται από μόνη της πολύ-πολύ αργά. Τα στελέχη των ζυμομυκήτων που θα καταφέρουν να επικρατήσουν, θα είναι και εκείνα που τελικά θα καθορίσουν εν πολλοίς το χαρακτήρα του νέου κρασιού. Μία ιδιαιτερότητα των περισσότερων Ασύρτικων από τη Σαντορίνη είναι ότι, ενώ πρόκειται για λευκά κρασιά, έχουν συμπεριφορά ερυθρών! Δοκιμάστε να παλαιώσετε το ΑΣΥΡΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ – WILD FERMENT για 2-3 χρόνια, αυστηρά όμως, σε θερμοκρασία που ποτέ δεν θα ξεπεράσει τους 12o-14οC. Το κρασί θα αλλάξει βαθιά. Η μεταλλικότητά του θα υποχωρήσει, ενώ αρώματα φρούτων και μελιού θα ντύσουν το σώμα του. Θυμηθείτε να το περάσετε σε μία φαρδιά καράφα (decanting) περίπου μισή ώρα πριν το απολαύσετε. Η νέα διάστασή του θα σας ενθουσιάσει!

34,72 €
31,25 €

altervinoδιαθέσιμο

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Μαλαγουζιά, Εύχαρις

2021
Μαλαγουζιά
Ελλάδα

Χρώμα Λευκό Τύπος Ξηρός Ονομασία προέλευσης ΠΓΕ Γεράνεια Ποικιλία Μαλαγουζιά 100%

11,04 €
9,93 €

altervinoδιαθέσιμο

ΠΟΣΟΤΗΤΑ
15,50 €
13,95 €

altervinoδιαθέσιμο

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Πυρίτης, Καραμολέγκος

2018
Ασύρτικο
Ελλάδα

ΠΥΡΙΤΗΣ ΠΟΠ Σαντορίνη Ποικιλία: 100% Ασύρτικο

48,11 €
43,30 €

altervinoδιαθέσιμο

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

Σαντορίνη, Καραμολέγκος

2018
Ασύρτικο
Ελλάδα

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΟΠ Σαντορίνη Ποικιλία: Ασύρτικο 90% με 10% Αθήρι και Αηδάνι Προέλευση σταφυλιών: Παλιά κυρίως αμπέλια από διάφορες περιοχές του νησιού. Το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από αμπελώνες στις περιοχές του Πύργου, της Έξω Γωνιάς και του Μεγαλοχωρίου ενώ μέρος του από το Ακρωτήρι, το Εμπορείο και τα Φηρά. Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση με ένα ποσοστό προζυμωτικής εκχύλισης ανάλογα τη χρονιά. Ξεχωριστές δεξαμενές ζύμωσης για την κάθε ποικιλία σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Το τελικό χαρμάνι αποφασίζεται ανάλογα το προφίλ κάθε χρονιάς και ωριμάζει με φίνες και ολόκληρες οινολάσπες για τουλάχιστον 5 μήνες. Περιγραφή: Στη μύτη επικρατούν τα φρουτώδη (αχλάδι, ροδάκινο) και ορυκτά (βρεγμένη πέτρα) αρώματα. Νότες ανθικές όπως γιασεμί και βοτανικές προέρχονται από το ποσοστό του Αθήρι-Αηδάνι προσφέροντας πολυπλοκότητα. Το στόμα είναι πολυδιάσταστο και ευγενικό, με ορυκτότητα και φρουτώδη στοιχεία. Γεμάτο σώμα με την ταυτόχρονη παρουσία φρεσκάδας που προσδίδει στο κρασί έναν κομψά ισορροπημένο χαρακτήρα. Δυνατότητα παλαίωσης: 5-7 χρόνια. Διακρίσεις: 2016: JUDGES SELECTION Greece White/TEXSOM IWA 2017, Χρυσό μετάλλιο στην TEXSOM IWA 2017 2015: Ασημένιο μετάλλιο_18th Mundus Vini, Robert Parker (Mark Squires): 90 2014: Ασημένιο μετάλλιο - Decanter 2015 2013: Ασημένιο μετάλλιο - Decanter 2014, Χρυσό μετάλλιο_ Daejeon Wine Trophy 2014, Χρυσό μετάλλιο_ 14ος Διεθνής Θεσσαλονίκης   Σερβίρισμα και συνδυασμός φαγητού: Σερβίρεται στους 9-11°C αποτελώντας τέλειο συνδυασμό με ταρτάρ ψαριού, γεμιστούς λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, με ψητές καραβίδες, γαρίδες, ή χταπόδι, τηγανητό ή ψητό ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες.

20,46 €
18,40 €

altervinoδιαθέσιμο

Σελίδα 2 από 2
altervino